22 Aralık 2011 Perşembe

yeni yıldan,yeni hayat çıkar mı???

merhaba,merhaba,merhaba...
blog ortamına ısınma çabalarım devam ediyor...çabalar diyorum çünkü ben daha bloglara münhasır sözcüklerin ifade ettiklerini tam da çözebilmiş değilim:)mesela şu mimleme olayı nedir?kim kimi nasıl mimler??? anlayamadım.bi ara anlatın bana da...
ya bi de şu yeni yıl kartı etkinliği ni kaçırmışım...Etkinliği ayarlayan Leylak Dalı na hüsranımı bildirdim hemen,ama tren kaçmış malesef.ama sağolsun kabul etti benim ona kart gönderme isteğimi.Bu yıl kendi çapımda başlıyorum yani yine de...Benim nacizane kartımı almayı kabul edecek olanlar adreslerini göndersinler lütfen ama seneye kaçırmayacağım inşallah...

gelelim mimleme olaylarınıza...bende kendi kendimi mimleyiverdim:)))(işbaşa düştü yani)
yeni seneden beklediğiniz yedi şey ve kendinizden beklediğiniz yedi şeyi yazın hadi...
hadi üç şey de hepimiz için olsun:))

noel vari:)) yeni yıl isteklerim...
bunların bir çoğu için para,zamanın durması,boyutların değişmesi ve günlerin en az 36 saate çıkması gereksede...istek işte:))adı üstünde noel vari...

 *sağlık bittabi...herşeyden önce sağlık...her ne kadar otuzun tabanını yakalamış olsamda gençlik falan istemeyeceğim henüz.ama şöyle yirmi yaş dinçliği olsa daha az yorulsak,daha az hasta olsak fena mı olur???

*öyle bacadan düşen hediyeler falan istemiyorum.ama şöyle 2-3 yaşlarında edepli,terbiyeli bizim genlerimizi taşıyan bir çocuk bırakılırsa kapıya git diyecek halimiz yok e bi de can yani,genler bizim ya,kan da çeker malum:))git denmez alır bakarız :)

*e para tabi:))gelsin paralarda bizde şu reklamlardaki şarkıya eşlik edelim.paraları,paraları,paraları,paraları..... saç saç saççççççç:))
çok bişey istermiyim hiç:)borçlar sıfırlansın...telefonlar,pc ler hatta birazda dolaplardakiler yenilensin...e bide arabacık:) alayım yeter,çok bişeyde gözüm yok yani görüyorsunuz:))

*arada bir de "oturup yıldızlardan bakalım dünyadaki neslimize..." dırınım,dırınım...:))
http://www.dailymotion.com/video/x8enbo_sezen-aksu-haydi-gel-benimle-ol_music

*bol bol yemekler tatlılar yapayım(başka mim harcamadan buraya sıkıştırayım,gitsin kilolar ve ne pişerse pişsin geri gelmesin:) ),kanaviçe,etamin işleyeyim...ahşap boyamalar,ebrular,kurdele işleri yapayım...hep yapayım,hep üreteyim,hepsine vakit olsun e birazda masraflar için para:))ay onu zaten istediydim:)

*bir uyku perisi musallat olsun sevgilime...artık herkesler gibi en azından sağlığına yetecek kadar uyusun amaaaaaa aynı peri sabahda uyandırsın.benden pesss:))

*şöyle korsansız:)ORİJİNAL:) dvd(blu ray tercihimdir bittabi),kitap ve müzik cd lerim olsun bolcana...amanın olanlara bile yer yokken bi de bunlara yer lazım di mi:)neyse olsunda ona da o zaman bakarız.yerli yabancı yayınlara üyelikler isterim birde.hergün kapımda yeni bir yayını bulsam eve geldiğimde ne ala olur di mi sevincim.yaaaaa bu mime sıkıştırayım bari eski bir amerikan daktilo,kesinlikle daha önce kullanılmış ama bakımlı gramafon ve plaklar isteyrum da isteyrum:)


dostlarım ve blog dostlarımla ilgili isteklere gelince...

*hiç çalışmadan olmaz...malum çalışan demir pas tutmaz...(en azından çalışma hayatı olanlar için)ama hepimiz dolgun maaşlarla sabah 9:00 akşam 17:00 arasında çalışalım...çalışma dediğin öyle olur... :)))
ama bunlar işte çalışma saatleri geri kalan vakitlerde boş vakit kalmayacak kadar okuyun,yazın,öğrenin e mi:)

*sonracığıma sizlerle birlikte san francisco köprüsüne çıkıp şarkı söylediğimiz...paris te cafelerde oturup şiirler okuduğumuz,eyfelde hayallerimizi konuştuğumuz...new york da brodway de takılıp müzikal ve konsere doyduğumuz...kanada da birkaç bilimsel kongreye katılma şansı yakaladığımız,italyada canım george un como daki evinde misafir edildiğimiz:))kervansarayları gezip ipek yolunun hakkını verdiğimiz uzuuuun bir tatil(londra niçin yok?çünkü Deli Anne giderse bi çoğumuz yanına uğramak isteriz zaten di mi?banko yani londra:))...ve üstüne tüm beşeri duygularla her zaman yapıldığı gibi gezip tozup sonrada O na koştuğumuz bir ümre veya hac yolculuğu düşlüyorum...  :))

*özümüze dönelim...yapaylıktan sıyrılalım,insan olduğumuzu da başkalarının "insan" olduğunu da unutmadan yaşayalım yine...çünkü hayat sevince güzel...

kendimden beklediklerime gelince...

*sağlıklı beslenmesini ve düzenli uyku saatlerine kavuşmasını diliyorum kocamın...
e haliyle bende nasibimi alırım ama aslolan O...biraz daha mı ilgilenmem gerekecek ve evet kendimden bunlar için sabır beklentim var:)

*gitsin artık şu nasıl geldiğini çözemediğim kilolar:))yalnız başka bi gariplik daha var gitsin istedikçe geliyorda,geliyorlar:))

*hani hep diyorum ya...amaaaaaan atladın mı metro ya,otobüse arabadan kolay istanbul trafiğinde yolculuk diye...bol bol kendimi sokaklara atarak 2011 in miskinliğinden kurtulmak(ah canım görüyormusunuz eskimeye yaklaştıkça nasıl da mundar görülmeye başladı 2011:))ve eşimle düşlediğimiz gibi eski sokakları,tarihi mekanları fotoğraflamak,kendimizi o atmosfere kaptırarak mekan üzerinde istişareler yapmak istiyorum...bunun için elbette en çok vakitte ferahlık gerek ama o da olur inşallah...

*ah yabancı dil ne de nankörsün sen biraz çeksek elimizi,dilimizi üstünden kaçıp gitme gayretindesin...işle ilgili idare ediyoruz da terimleri falan unutmak mümkün değil zaten sürekli kullandığımız için ama eskisi kadar su gibi gitmiyor yayınları falan okumaya çalışınca...demek ki neymiş birazcık gayret edilecek yoksa bildiğimiz bile gitmiş kalanı koruyalım bari...

*zamanı iyi programlayıp bol bol okumak,izlemek,dinlemek ve el işleri yapmak,yeni yeni hobiler edinmek istiyorum...eski alışkanlıklarıma geri dönmek sadece kendime yetmekten vazgeçip başkaları için de çabalamak istiyorum...

*insanları olduğu gibi kabul etmeyi daha da daha da öğrenmek...kimsenin kendince yaptığı şeylere üzülmemek ve kırılmamak istiyorum.ama nütten çevremdekiler de biraz empatiden nasibini alsın artık istiyorum.bekara karı boşamak kolaydır sözünü içinde barındırdığı karı kelimesine rağmen sevdirdiler bana ya...duygulara gem vurulmaz diye şakıyan abiler,ablalar;şartların getirileri var yaşamda,ne kadar hürüm,hür düşüncelere sahibim dense de her daim sorumlulukları var insanın,herkesin kendine göre ama herkesin var ve bu şartlara kökten balta vurulmuyor anlatın herkese:))işte bundandır ki herkes şahsına münhasır yaşar,yaşamalıdır...

*tamam itiraf ediyorum...yeni yılda artık bi bebek istiyorum:))çığlıklara hazırlıklıyım ama abartmayalım lütfen:)))bi de kaç oldu diyorsun diyenler olacaktır,onlara son sözüm hakikaten istiyorum:))

ay ya yine yazmışım bi sürü bişeyler...aman canım sağolsun...bilenler bilir gevezelikte yoktur üstüme ama gayret ederim boşa gevezelik etmemeye...yazmakta gevezelikten farklı değildir nazarımda çünkü
konuşuyor gibi yazıyorum tam manasıyla...
mimlemiş olayım sizleride...ziyaretin bile iade-i olanı makbuldür...yorumlarınıza ayrıca seviniyorum bilesiniz... :))

sizler için yeni yıl dileklerim mi???onlar için daha vakit var

pınarpare

10 yorum:

  1. Dileklerin bir ir gerçekleşsin inşallah, tabi hayırlısıyla..

    Mim'e gelince, ben de ilk mimlendiğimde elim ayağım titremişti.. bir heyecanla cevaplamıştım derken çok sıkılmaya başladım mim dendikçe.. :)

    Sevgiler çok..

    YanıtlaSil
  2. bak kapmışsın bile mim olayını:) hömm ben de şunu diliyorum, herkes yaptığı yemeklerden, pastalardan bana ışınlasın birer porsiyon:)

    YanıtlaSil
  3. Yeni yılda tüm dileklerin gerçek olur umarım.
    İlk mimlendiğimde ben ne yapacağımı bilememiştim zamanla alışıyor insan hatta zaman oluyor cevaplamaya fırsat bulamaz oluyorsun :)

    YanıtlaSil
  4. Deli Anne
    fazla esprili bi liste oldu ama umarım hayırlı olanlar gerçekleşir:)e o zaman hayırlısıysa Londara daya geliriz:))

    Deniz
    bayıldım sayfana...ben ki Ayhan Işık ın yaşadığına ta ki Sadri Alışık ve Belgin Doruk terki diyar edene kadar inanmışcasına bağımlıyımdır onlara:))pastalara gelince paylaşmak işime gelir ben de az yemiş olurum kanımca:))

    İkiz Annesi
    biz kaçırdık hediyeleşme ve kart gönderme etkinliklerini nispet yapıyorsunuz bloglarda.olmazki:(seninde herşey gönlünce olsun...

    maillerinizede bakın kızlar:))

    YanıtlaSil
  5. ne zamandır blog dünyasındayım ama ben de tam bilmiyorum nedir mim? birileri sana sorular yöneltiyor, sen de cevaplıyorsun sanırım. neyse, hoşgeldin deyip güzel bir blog macerası diliyorum sana. sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. çok hoş dilekler yeniliklerle, mutluluklarla dolu yepyeni bir yıl olsun bu yıl ...

    YanıtlaSil
  7. canım tüm dileklerin gerçekleşir umarım:)

    blogun konusunda da hep böyle hevesli olmanı dilerim, zamanla alışılıyor:)

    ancak bir şey söylemek istiyorum kendi adıma, yazılarını okurken zorlanıyorum.(yazı stilinden ötürü)bilmeni istedim, belki de bu sadece benim için geçerlidir ama bir başkası da zorlanıyorsa, değiştirmen daha iyi olabilir.. sevgilerr

    YanıtlaSil
  8. alkım
    teşekkürler...yine gel...

    mine
    mutluluklar...mutluluklar...

    nini
    teşekkür ederim...yazı stili için hiç yorum gelmemişti.ilgin için teşekkür ederim...çok seviyorum ben bu yazı stilini ama benzer stiller üzerine bir çalışma yapacağım.uyarın için sağol...

    YanıtlaSil
  9. Pınar sana gerçekten inanamıyorum.Kelimeler az kalır hissettiklerimin yanında.Çok zarifsin,çok düşüncelisin,çok iyisin daha ne desem bilemedim.Hiçbiri karşılamıyor hissetiklerimi.
    Benim bloğa bir uğrayıver lütfen..

    YanıtlaSil
  10. canım Gönül,
    asıl sen çok mutlu ettin beni.sevincin,sevincim oldu.hislerimi iletebilmek istemiştim becerebildiysem ne mutlu bana...

    YanıtlaSil

"bâki kalan bu kubbede bir hoş sadâ imiş..."